Mukaan partioon

Haluatko aloittaa partioharrastuksen? Hienoa! Tämän sivun vinkeillä pääset alkuun. 

Viikkoittaisen toiminnan lisäksi järjestämme viikonloppuretkiä, purjehduksia ja pidempiä leirejä.  Toimintaan voi tulla mukaan myös kesken kauden!

Lapsille ja nuorille
1. Nuorille partiolaisille on omia ryhmiä, tarkista ryhmien kokoontumisajat Ryhmät-sivulta.
2. Jos oman ikäisten ryhmä kokoontuu sopivaan aikaan, ota yhteys lippukunnanjohtajaan (t.j.ahonen(a)gmail.com). Hänen kauttaan pääset sopimaan tutustumiskäynnistä ryhmään.
3. Voit käydä tutustumassa toimintaan kolmessa viikkokokouksessa ennen lippukuntaan liittymistä. Moni vakuuttuu jo ekasta kerrasta, mutta saa päätöstä miettiä pidempäänkin. 
4. Tervetuloa HEMaan, kas tässä sinulle oma partiohuivi!

Aikuisille
1. HEMa tarjoaa aikuisille mukavan porukan, johon kuulua sekä mielekkään harrastuksen. Helpoiten partiohommiin ja porukkaan pääsee kiinni toimimalla parin kanssa lasten- tain nuorten ryhmän johtajana viikoittain. Jos aika ei riitä sellaiseen, niin muunkinlaisia partiopolkuja on. Järjestämme myös silloin tällöin johtajiston omia retkiä ja partioiltoja.
2. Jos tämä kuulostaa omalta jutulta, niin ota yhteys pestijohtajaamme (emilia.i.laine(a)gmail.com). Hän ottaa uudet aikuiset vastaan ja keksii yhdessä kanssasi sinulle mielekkään tavan harrastaa partiota. 
3. Aikuisetkin voivat tutustua toimintaan ennen liittymispäätöstä. Kolmen osallistumiskerran jälkeen pitäisi tehdä päätös lippukuntaan liittymisestä. 
4. Tervetuloa HEMaan, kas tässä sinulle oma partiohuivi! 

Mitä partio maksaa?
Viikkotoimintaan pääsee mukaan maksamalla vuosittaisen jäsenmaksun, joka koostuu Suomen partiolaisten jäsenmaksusta ja lippukunnan jäsenmaksusta. HEMassa näiden yhteissumma on noin 70 euroa. Jäsenmaksu maksetaan aina kalenterivuodeksi kerrallaan. Jäsenmaksu on siksi niin alhainen verrattuna moneen muuhun harrastukseen, että toimintaa pyörittävät vapaaehtoiset, eivät palkatut työntekijät.
        Retket, leirit ja muut tapahtumat maksavat erikseen. Viikonlopun pituinen retki maksaa yleensä n. 10-30 euroa riippuen retken puitteista. Päiväretket maksavat n. 5-15 euroa. Viikon pituinen lippukunnan järjestämä leiri kustantaa noin 100 euroa, valtakunnalliset suurleirit enemmän.
        Retkeilyvarusteet ja -vaatteet aiheuttavat nekin kustannuksia. Jos niitä ei halua/voi ensi tilassa hankkia, niin lippukunnalta löytyy lainavarusteita. Niitä saa lainata, kunhan osaa kysyä!