Ajankohtaista

Toimintamme on tauolla 13.5.2020 asti!

Kevään aikana ei järjestetä enää viikkotoimintaa, retkiä tai muita tapahtumia. Ryhmänjohtajat voivat halutessaan järjestää ryhmilleen etätoimintaa.

Viimeisimmän tiedon mukaan kesän alueleiri Kööri järjestetään suunnitellusti, mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen.

https://www.partio.fi/ajankohtaista/partiotoiminta-toistaiseksi-tauolle-koronaviruksen-takia/

Helsingin Erä-Majavat ry:n sääntömääräinen kevätkokous 2020

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2020

KUTSU/ESITYSLISTA

AIKA maanantai 27.7.2020 klo 18.30

PAIKKA Microsoft Teams-kokous, linkki kokoukseen:

teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NWIzMTc4NGYtODRkYi00MDJkLWE3OTQtYTY5NmY0ZTdkODc1%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%224721e731-b843-4f2d-9db0-d98197eeca06%22%2c%22Oid%22%3a%22395bb7d2-3473-4c12-b7a1-cd8a16a4e212%22%7d


KOKOUKSEN ASIAT:

1 Kokouksen avaus

2 Kokouksen järjestäytyminen

3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

5 Helsingin Erä-Majavat ry:n toimintakertomus vuodelta 2019

6 Helsingin Erä-Majavat ry:n tilinpäätöksen vahvistaminen vuodelta 2019

7 Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille tilivelvollisille

8 Vahvistetaan jäsenmaksu vuodelle 2021

9 Lippukunnan edustajien valitseminen piirin kokouksiin

10 Muut mahdolliset esille tulevat asiat

11 Ilmoitusasiat

12 Kokouksen päättäminen


Kevään 2020 tapahtumat


 • Supersupe 19.4.

Viikko 17: Partioviikko

 • 22.4. Maailman nopein PT-kisa

 • 23.4. Kiipeilytys liikuntamyllyssä

 • 24.4. Partiojohtajien juhlaillallinen

 • 25.4. Törmä

 • 26.4. Perheiden partiopäivä

 • Lippukunnan kevätretki 24.-26.4.

Viikko 20: viimeiset kokoukset

 • Valppaana -piirin kevätkisa

 • Kauden päätös Hietsussa klo 17-19


Kesäleiri: Alueleiri KÖÖRI Kavalahdessa 28.7.-3.8.2020 (sudenpennut 28.7.-31.7.) www.koori2020.fi

Kohtaaminen 5.9.2020

Aikuinen, kiinnostaako vapaaehtoistyö?

Haluaisitko mukaan lippukuntamme toimintaan, mutta et tiedä mitä kaikkea olisi edes mahdollista tehdä? Voisitko antaa aikaasi muutaman kerran vuodessa tai vaikka joka viikko? Tulisitko vaikka ajamaan autoa kevätretkelle? Käy vastaamassa aikuisrekrykyselyyn ja johtokolmikko tarjoaa sinulle toiveidesi mukaan tekemistä:

Jäsenmaksulaskutus vuodelle 2020

Jäsenmaksulaskutus ensi vuodelle on alkanut ja jatkuu loppusyksyn mittaan aalloissa. Jos esimerkiksi muut ryhmäsi jäsenet ovat jo saaneet laskun mutta itse et, odota marraskuun loppuun ja ole sen jälkeen yhteydessä lippukunnanjohtajaan.


Jos et ole enää mukana toiminnassamme, voit päättää jäsenyytesi itse Kuksassa Jäsenyydet-välilehdellä klikkaamalla 'Hae eroa". Tällöin jo saapunut jäsenmaksulasku mitätöityy ja voit jättää sen huomiotta.


Jos tarvitset vapautuksen jäsenmaksusta, voit hakea vapautusta Kuksassa. Ohjeet ja hakulomake ovat SP:n sivuilla: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/ Apua ja lisätietoa saat lippukunnanjohtajalta.

Retkiterveiset: Kiljaus 2019


HEMan syysretki Kiljaus järjestettiin Kiljavan leirialueella Rajamäessä syyskuun toisena viikonloppuna. Perjantaina saavuimme leiripaikalle vanhempien autokyydeillä. Minä ja yhteiset retkivarusteet lähdimme Matiaksen kyydillä vähän aikaisemmin kuin muut - ja hyvä niin. Menimme nimittäin “kaunista maisemareittiä” tai kuten Matias asian ilmaisi, “Lumi ohjasi meidät hiihtoladulle” eli käännyimme aavistuksen verran liian aikaisin leiripaikkaa etsiessämme. Pääsimme kuitenkin perille turvallisesti ja ajoissa. Pystytimme teltat ja tein illalliseksi chili sin carnea.


Aamupuuron jälkeen seikkailijat ja tarpojat pystyttivät toisen puolijoukkueteltan, sekä pelasivat huonepakopeliä. Sudenpennut ja kaksi ihanaa apukäsiksi lupautunutta vanhempaa saapuivat ennen lounasta ja syömisen jälkeen ohjelmassa oli rastirata. Välipalakiisseliä otetiin aluksi nenää nyrpistellen vain vähän. Sen huomattiin kuitenkin olevan makeaa, lämmintä eikä sittenkään niin hirveän ällöttävää, joten sitä tultiin hakemaan toinen ja vielä kolmaskin kierros. Lauantaina sää oli hyvä, aurinkokin paistoi välillä. Iltapalan nuotioletut olivat fiasko huonojen lettupannujen takia, mutta onneksi olin pakannut mukaan hätävarakeksit ja -karkit. Molemmat yöt nukuttiin kamiinalämmitteisissä puolijoukkueteltoissa.


Sunnuntaina tulpakipinävuoron valvoneena meinasi minulla mennä hermot, kun kaasupoltin ei ottanut syttyäkseen kastuttuaan. Yöllä oli satanut ja sade jatkui koko päivän. Onneksi Tuuli tuli pelastamaan minut ja sai polttimen liekin syttymään. Pakkasimme rinkat ja purimme teltat. Sen jälkeen söimme lounasta ja kannoimme tavarat sateessa tilausbussin luo. Kotimatka sujui rattoisasti lämpimässä ja kuivassa bussissa.


Muonitus, Lumi

Syysretki Kiljaus 13.-15.9.2019


Tilannetietoa retkestä: Retki toteutuu! Retkelle on ilmoittautunut jo muutama vapari avuksi ja lisää kaivataan! Jos olisit kiinnostunut auttamisesta, sinulla on vapaata la-su ja omistat makuupussin, ole yhteydessä retkenjohtajaan. Valtava kiitos jokaiselle retken järjestelyihin osallistuvalle jo nyt!


Syysretki lähestyy hurjaa vauhtia ja on aika ilmoittautua mukaan! Tänä syksynä retkeilemme Kiljavan leirikeskuksen alueella 13.-15.9. Retkellä yövymme puolijoukkueteltoissa, pääsemme hiomaan kesäleirillä opittuja retkitaitoja ja oppimaan ihan uutta! Retkikirje ollenaisine tietoineen on Materiaalit-sivulla.

Myös ekan vuoden sudenpennut ovat tervetulleita mukaan retkelle! Ennen ilmoittautumista kotona kannattaa pohtia, onko lapsi valmis lähtemään ekalla partioretkellä yöksi telttaan. Jos yöretki ei tunnu vielä omalta jutulta, syksyn aikana on onneksi sudenpentujen ja seikkailijoiden päiväkisa 28.9. ja ryhmien omia päiväretkiä.

Jos sinulla on kysyttävää retkestä, ilmoittautumisesta, varusteista tai mistä tahansa muusta, ole yhteydessä retkenjohtajaan tai omaan ryhmänjohtajaasi. Huomaathan, että kuljetukset retkipaikalle toteutetaan tällä kertaa kimppakyytinä, tästä on lisätietoa retkikirjeessä ja ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittaudu mukaan pe 5.9. mennessä Kuksaan: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=29228

Retkellä nähdään, tervetuloa mukaan!

Syksy 2019

Kesäleiristä selvittiin ja pian alkaa syksyn toiminta! Kesäleirin kuvia voi käydä katsomassa Instagramissa tilillä @Kaaos19 ja tunnisteella #kaaos19.


Viikkokokoukset alkavat viikolla 34 ja kaikkien ryhmien kokousajat näkyvät Ryhmät sivulla.


Muistakaa päivittää muuttuneet yhteystietonne jäsenrekisteri Kuksaan kuksa.partio.fi. Toivomme myös, että tarpojilla ja sitä vanhemmilla partiolaisilla olisi merkittynä rekisteriin oma puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Ryhmillä on myös huoltajille omat whatsapp-ryhmät nopeaan viestintään. Liittymislinkki kunkin lapsen/nuoren omaan ryhmään on Kuksassa, reitti linkkiin huoltajan kirjautumisen etusivulta: Omat tiedot > Huollettavat > valitse huollettava > Ryhmät ja aktiviteetit -välilehti > Ryhmän nimi > Lisätiedot. Olethan yhteydessä allekirjoittaneeseen, jos et jostain syystä pääse kirjautumaan Kuksaan tai sinulla on muut kysyttävää sen käytöstä.


Jäsenmaksujen laskutus vuodelle 2020 on jo alkanut uusilta jäseniltä ja jatkuu sen jälkeen vanhojen jäsenten laskutuksella. Uudet jäsenet saavat laskun n. viikko jäsenhakemuksen hyväksymisen jälkeen ja vanhat jäsenet aalloissa syys-marraskuussa. Jos tarvitset vapautusta jäsenmaksusta (I-jäseniltä n. 75 e), muista hakea vapautusta ennen laskun eräpäivää. Tietoa jäsenmaksusta ja -eduista ja linkki vapautuksenhakulomakkeeseen ovat piirin sivuilla: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tutustu-partioon/jasenmaksu-ja-jasenedut/


Syksyn kalenteri (samat tiedot kuin Kalenteri-sivulla):

 • Viikkotoiminta alkaa vko 34

 • Lippukunnan syysretki pe-su 13.-15.9., sudenpennut la-su 14.-15.9. Retkikirje julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa viikolla 34.

 • Sudenpentujen ja seikkailijoiden päiväkisa 28.9.

 • Seikkailijoiden urbaani kaupunkisuunnistus 5.10.

 • Syysloma vko 42 14.-20.10., ei viikkotoimintaa

 • Samoajien ROK-viikonloppu 25.-27.10.

 • Salapoliisikilpailu Hiipivä Haamu seikkailijoille ja sitä vanhemmille su 3.11.

 • Syksyn viimeiset viikkokokoukset vko 50 9.-13.12.

 • Keski-Helsingin partiokirkko su 15.12.

 • Puurojuhla ti 17.12.

 • Ensi kesän kesäleiri eli Keski-Helsingin alueleiri 27.7.-3.8.!


Tämän lisäksi ryhmillä on omia retkiä, tapahtumia ja purjehduksia, joista ryhmien johtajat viestivät erikseen.


Ole yhteydessä lippukunnanjohtaja Tuuliin (t.j.ahonen(a)gmail.com), jos sinulla on kysyttävää syksyn toiminnasta, tarvitset apua Kuksan käytössä tai haluat ilmoittaa lopettamisesta toiminnassamme. Nähdään kokouksissa!

Syksyn 2019 viikkotoiminta

Syksyn 2019 viikkotoiminnan ryhmien kokoontumisajat päivittyvät Ryhmät-sivulle ja suurimman osan ajat ovat jo nähtävillä. Viikkotoiminta alkaa elokuussa viikolla 34.


Lippukunnan syysretki pidetään 13.–15.9., varatkaa viikonloppu jo kalentereista!

Kesäleirin ilmoittautuminen on auki!

Kesäleiri Kaaoksen ilmoittautuminen on alkanut! Ilmoittaudu leirille 22.5. mennessä. Lisää tietoa: Kaaos 2019

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous

Helsingin Erä-Majavat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään to 21.3. klo 18:00 lippukunnan kololla (Perhonkatu 3) hallituksen kutsusta. Kokouksessa käsitellään kevätkokouksen sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!
13.2.2019

Lippukunnan kevätretki 29.–31.3. Veikkolassa!

Hiiohoi maakravut! Nyt on aika hypätä merirosvoseikkailuun tutustumaan merenkäynnin ja aarteenetsinnän saloihin! Ilmoittaudu retkelle Kuksassa 20.3. mennessä. Retki maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä HEMa:n tilille FI55 2185 2100 0136 39 viitteellä 2903192. Ilmoittautuminen on sitova. Tarkempi retkikirje aikatauluineen löytyy Materiaaleja-sivulta kohdasta retkikirjeet.

Lippukunnan ylimääräinen kokous

Helsingin Erä-Majavat ry:n ylimääräinen kokous pidetään to 28.2. klo 17:00 lippukunnan kololla (Perhonkatu 3) hallituksen kutsusta. Kokouksessa valitaan uusi toiminnantarkastaja tilikaudelle 2018. Tervetuloa!


13.2.2019

Kevätkausi 2019 alkaa!

Uusi vuosi ja sen mukana uusi partiovuosi alkavat, toivottavasti vuodenvaihteen vapaapäivät antoivat lisää energiaa! Ryhmänjohtajat tiedottavat kevään kulusta suoraan ryhmilleen, seuratkaa siis sähköpostia. Muistakaa päivittää mahdollisesti muuttuneet yhteystietonne Kuksaan, maksaa erääntyneet jäsenmaksulaskut viimeistään nyt ja esimerkiksi ilmoittaa päättyneestä jäsenyydestä.


Kevään ja kesän tapahtumia:

29.-31.3. Lippukunnan kevätretki

27.4. Ranta Törmä -partiotaitokisat seikkailijoille ja sitä vanhemmille

11.5. Super Supe -sudenpentutapahtuma

22.5. Lippukunnan kaudenpäätös

30.7.-6.8. Kesäleiri Kaaos '19

Ryhmien sähköpostilistat ja Whatsapp-ryhmät

Saithan sähköpostiisi Linnanjuhlat-retkikirjeen ja ohjeet adventtikalenterikampanjasta? Jos et, käy liittymässä oikean ryhmän listalle Ryhmät-sivulla olevista linkeistä. Tarkista, että liityt oikeaan ryhmään. Jos tämä ei onnistu tai et liittymisestä huolimatta saa viestejä, ota yhteyttä omaan ryhmänjohtajaasi ja hoidetaan asia kuntoon.

Voit poistua ryhmän sähköpostilistalta jokaisen listalta tulevan viestin lopussa olevien ohjeiden mukaan. Lähetä siis mikä tahansa sähköpostiviesti ohjeiden osoitteeseen (ryhmännimi+unsubscribe(a)googlegroups.com) siitä sähköpostiosoitteesta, jonka haluat poistaa listalta. Saat paluuviestinä tiedon listalta poistumisesta.

Sudenpentulaumoille on perustettu omat huoltajien whatsapp-ryhmät, pyydä ohjeet ryhmään liittymiseen ryhmänjohtajaltasi. Tiedotamme edelleen sähköpostitse, mutta whatsapp on hyvä lisä sen kaveriksi!

Vanhempainilta 9.10.

Kiitos kaikille vahempainillasta! Illan aikana esitetyt materiaalit ja paljon muuta hyödyllistä on nettisivujemme Materiaaleja-sivulla.

Adventtikalenterikampanja alkaa

Tämän syksyn adventtikalenterikampanja käynnistyy 15.10.! Lue kampanjan ohjeet sen omalta sivulta tai sähköpostitiedotteesta.

Linnanjuhlat 2018

Oletko aina halunnut osallistua Linnan juhliin? Nyt se on mahdollista HEMa:n syysretkellä.

Keskiajan tunnelmaan pääsemme 23.-25.11.2018, jolloin koko lippukunta matkaa Nummelan metsän siimekseen Peurantuvalle, jossa vietämme ikimuistoisen syysretken. Luvassa on keskiaikaiset markkinat ja turnajaiset, joista et halua jäädä paitsi.

Lue retkikirje ja ilmoittaudu mukaan Kuksassa 15.11. mennessä: Kuksa