Ajankohtaista

Syksy 2024

Hei hemalaiset ja kotiväki!

Kokosin tähän syksyn 2024 alustavia päivämääriä koko lippukunnan tiedoksi.

Partioterkuin, Lumi (9.6.2024)


Syksyn ryhmät

Sudenpennut, tiistai klo 16.45-17.45-19

Seikkailijat, torstai klo 17-18.30

Tarpojat, torstai klo 17-18.15

Tarkemmat tiedot löydät "ryhmät" välilehdeltä!


Syksyn tärkeitä päivämääriä

13.8. Johtajaneuvoston kokous (samoajat, vaeltajat ja aikuiset)

15.8. Kolotalkoot (samoajat, vaeltajat ja aikuiset + vapaaehtoiset huoltajat kotiväestä!)

19.8. Alkavalla viikolla starttaavat ryhmien viikkokokoukset

21.9. Tai 22.9. SuSe-kisat - huom. tieto vahvistuu myöhemmin!

14.-18.10. Syyslomaviikko, ei kokouksia

25.-27.10. Koko lippukunnan syysretki yhteistyössä Helsingin Erä-Leijonien kanssa

2.12. Alkavalla viikolla viimeiset ryhmien viikkokokoukset

8.12. Syyskauden päätöstilaisuus koko lippukunnalle ja partiokirkko halukkaille

13.1.2025 Kevätkauden viikkokokoukset jatkuvat


Tulossa:


Aikuisten, vaeltajien ja samoajien eli Hemaisevan tapahtumat

Huoltoiltojen ohjelmasta sovitaan yhdessä, aktiviteetteja järjestetään lautapeli-illoista kiipeilyyn ja purjehdukseen. Hemaisevan huoltoilloissa rentoudutaan ja tehdään aikuisia, vaeltajia ja samoajia varten, näissä tapahtumissa emme suunnittele muiden ikäkausien toimintaa tai rehki niiden järjestymisen eteen.

10.-11.8. Hemaisevan purjehdusretki

22.9. Hemaisevan huoltoilta

20.10. Hemaisevan huoltoilta

17.11. Hemaisevan huoltoilta

12.12. Hemaisevan huolto

Kevätretki 2024

Hei hemalaiset ja kotiväki,

lippukuntamme kevätretki 2024 järjestetään toukokuussa 3.-5.5. Kiljavan leirialueella Telttanummella. Merkkaa päivämäärä jo nyt ylös kalenteriin, ensimmäinen retkikirje lähtee matkaan lähempänä ajankohtaa.

Partioterkuin, HEMa johtajisto


Kimara 2024

Hei kaikki! Bongasithan sähköpostista 12.2. lähetetyn Kimaran infoviestin? Lippukuntamme lähtee mukaan pääkaupunkiseudun piirileirille Hämeenlinnan Evolle 26.7.–3.8., ilmoittaudu mukaan 13.3. mennessä! Lisätietoa leiristä löytyy sähköpostiviestistä sekä Kimaran nettisivuilta osoitteesta https://kimara2024.fi/.


Syksy 2024

Syksyn ryhmien tiedot selviävät lähempänä kevään loppua, mutta voit nyt jo jättää lippukunnallemme jäsenhakemuksen! Hyväksymme hakemuksen ja otamme yhteyttä heti syksyn tilanteen selvittyä :)

p.s. Vanhojen jäsenten ei tarvitse ilmoittautua uudestaan läsnäolevaksi, teidät on laskettu ryhmäkokoonpanoihin automaattisesti mukaan.

Tervetuloa yhdistyksen kokoukseen ja kevätkokoukseen 2024!

Kutsut kokouksiin löydät alta :)


KUTSU YHDISTYKSEN KOKOUKSEEN

Partiolippukunta Helsingin Erä-Majavat ry, 11.3.2024 klo 17.00, Perhonkatu 3

Ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa valitaan toiminnantarkastajat sekä käsitellään

muut esille tulevat asiat. Tervetuloa!


Esityslista

1 Kokouksen avaus

2 Kokouksen järjestäytyminen

3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

5 Toiminnantarkastajien valinta vuodelle 2023

6 Muut mahdolliset esille tulevat asiat

7 Ilmoitusasiat

8 Kokouksen päättäminen
KEVÄTKOKOUSKUTSU

Partiolippukunta Helsingin Erä-Majavat ry, 18.3.2024 klo 18.00, Perhonkatu 3

Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja muut esille tulevat asiat. Tervetuloa!


Esityslista

1 Kokouksen avaus

2 Kokouksen järjestäytyminen

3 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

5 Helsingin Erä-Majavat ry:n vuosikertomus vuodelta 2023

6 Helsingin Erä-Majavat ry:n tilinpäätöksen vahvistaminen vuodelta 2023

7 Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille tilivelvollisille

8 Vahvistetaan jäsenmaksu vuodelle 2025

9 Lippukunnan edustajien valitseminen piirin kokouksiin

10 Muut mahdolliset esille tulevat asiat

11 Ilmoitusasiat

12 Kokouksen päättäminen

SYKSYN RYHMÄT JA PÄIVÄMÄÄRIÄ


Sudenpennut

Joutsenet: tiistai klo 17-18, 7-8-vuotiaat, Hilla Haajanen - ryhmä täynnä

Sorsat: tiistai klo 18-19, 8-9-vuotiaat, Hilla Haajanen - ryhmä täynnä


Seikkailijat

Merisiilit: torstai klo 17-18.30, 10-12-vuotiaat, Lumi Ikonen - ryhmä täynnä


Tarpojat

Neptunukset: torstai klo 17-18.30, 12-14-vuotiaat, Lumi Ikonen - ryhmässä tilaa!


(Seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat samanaikaisesti, mutta suorittavat omia aktiviteettejaan.)


Samoajat (15-17v.)

Sinivalaat: Ryhmänohjaajakoulutus eli ROK alkaa, kokouspäivät kerrotaan erikseen (lisäksi samoajapurjehduksia ja iltamia!)


Mikäli olet epävarma siitä, mihin ryhmään lapsesi kuuluu, ota yhteyttä Lumiin sähköpostitse (lumi.emilia.ikonen@gmail.com).


MUITA TÄRKEITÄ PÄIVÄMÄÄRIÄ

Ke 23.8. klo 18 Vanhempainilta

10.9. Johtajiston purjehdus

La 7.10. Partiotaitokilpailut (sudenpennuille ja seikkailijoille)

20.-22.10. Samoajaexplo (samoajille)

27.-29.10. ROK-viikonloppu (samoajille)

17.-19.11. Koko lippukunnan syysretki

Syyskausi alkaa!

Tervetuloa takaisin lomilta, ihanaa nähdä vanhoja ja uusia kavereita! Lämpimästi tervetuloa mukaan uusille jäsenille. Tässä viestissä on tiiviisti tietoa syyskauden olennaisista asioista kaikille jäsenille, ryhmänjohtajat viestivät vielä erikseen omille ryhmilleen kutakin ryhmää koskevista asioista. Ryhmille on viestintään käytössä huoltajien (tarpojille ryhmäläisten oma) Whatsapp-ryhmät, lisäksi viestit tulevat myös sähköpostiin. Uudet jäsenet saavat liittymislinkin ryhmään ryhmänjohtajilta.


Viikkotoiminta yleisesti

Syyskauden kokoukset ovat ryhmästä riippuen ulkona tai sisällä kololla, varaudu kuitenkin aina ulkoiluun. Pue partioon päälle säänmukaiset lämpimät ulkovaatteet, muista myös partiohuivi ja iltojen pimetessä heijastin. Ryhmänjohtajat tiedottavat ryhmiään tarkemmin syksyn kulusta.

Uudet partiolaiset saavat lippukunnalta partiohuivin syyskauden aikana partiolupauksen antamisen jälkeen. Lisää tietoa partioasusta ja varusteista: https://www.eramajavat.fi/varusteopas

Purjehduksia varten tulee kippareilta erilliset ohjeet tapaamispaikasta, aikataulusta ja varusteista. 


Adventtikalenterikampanja

Keräämme vuosittain varoja toimintaamme osallistumalla Suomen Partiolaisten järjestämään adventtikalenterien myyntiin. Kampanja on lippukuntamme tärkein varainhankintamuoto, ja kannustamme kaikkia osallistumaan aktiivisesti!


Asiointipalvelu

Pitäkää yhteystiedot ajantasalla jäsenrekisteri Kuksan asiointipalvelun kautta asiointi.partio.fi. Asiointipalvelusta voi myös tarkistaa oman jäsenmaksun tilanteen ja muokata tapahtumailmoittautumisia. Toisen huoltajan lisääminen, tapahtumiin ilmoittautuminen tai muut toiminnot voivat olla Kuksassa joskus hankalia tai rikki, kannattaa kysyä heti apua ryhmänjohtalta tai allekirjoittaneelta, jos Kuksa ei toimi.


Jäsenmaksut ja jäsenyys

Vanhojen jäsenten laskutus tapahtuu syksyn aikana porrastetusti. Älä huoli, vaikka et saisi laskua samaan aikaan kaverin kanssa! Vanhojen jäsenten jäsenyys on voimassa uuden laskun eräpäivään asti. Uudet jäsenet saavat laskun pian jäsenhakemuksen hyväksymisen jälkeen. Uudet kiinnostuneet jättävät jäsenhakemuksen, mikä ei vielä sido mihinkään. Toimintaamme voi käydä tutustumassa kolme kertaa maksutta, ja päättää sen jälkeen haluaako jatkaa maksamalla jäsenlaskun. Jos toimintaamme ei halua jäädä mukaan, laskun voi jättää maksamatta, päättää jäsenyyden asiointipalvelussa ja ilmoittaa asiasta omalle ryhmänjohtajalle. Vanhojen jäsenten jäsenyyden päättäminen tehdään myös asiointipalvelun kautta. Voimassaoleva jäsenyys on tärkeää olla kaikissa toiminnassa olevilla, jotta myös vakuutus on voimassa. Uusien jäsenien vakuutus on voimassa jäsenhakemuksen jättämisestä laskun eräpäivään asti. Jäsenhakemus: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenyys.aspx?id=9999086

 

Jäsenmaksusta voi anoa vapautusta ja vapautus myönnetään sitä tarvitseville. Hakemus pitää jättää ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Lisää tietoa ja hakemus: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tutustu-partioon/jasenmaksu-ja-jasenedut/

 

Seuratkaa meitä somessa! #eramajavatInstagram @eramajavat facebook.com/eramajavat/

Menneet tapahtumat

Syksyn 2020 toiminta jatkuu etänä

29.11.2020

Hei Erä-Majavat ja kotiväki!


Pääkaupunkiseudulle annettiin loppuviikosta vallitsevan koronavirustilanteen myötä uusia toimintaohjeita, joita noudatamme myös meidän lippukunnassamme. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ohjeiden mukaan myös meidän toimintamme on loppuvuoden ainoastaan etänä. Tämä koskee sekä viikkokokouksia että puurojuhlaa. Ryhmänjohtajat ohjeistavat omia ryhmiään  tarkemmin loppuvuoden toiminnasta.  PäPa:n tiedotteen voi lukea täältä: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/ajankohtaiset/partiota-harrastetaan-paakaupunkiseudulla-vain-etamuotoisena-30-11-alkaen/


Toivottavasti adventtikalenterikampanja on sujunut hyvin ja jokainen on päässyt myymään kalentereita myös kasvotusten. Myydyt kalenterit tulee tilittää torstaihin 3.12. mennessä, jolloin kaikki rahat myydyistä kalentereista tulee olla maksettuna lippukunnan tilille (10€/kalenteri) ja myymättömät kalenterit palautettuna kololle. Maksut tilille FI55 2185 2100 0136 39, viestiin myyjän nimi (tänä vuonna ei ole käytössä viitenumeroa). Kalenterit voi palauttaa kololle (Perhonkatu 3) postiluukusta siististi pussissa/kirjekuoressa, jossa lukee myyjän nimi ja palautettavien kalenterien lukumäärä.


Jaksamista loppuvuoteen, pysytään kaikki terveinä!

Sinivalaiden päiväretki Suomenlinnaan 24.10.2020

 

Sinivalaat olivat päiväretkellä Suomenlinnassa lauantaina 24.10.2020. Suomenlinnaan lähdimme Kauppatorilta kello 8.45 ja sinne pääsimme lautalla. Retkellä sinivalaat suorittivat #MEIDÄNMERI-merkin. Rasteja oli muun muassa kymmenen tapaa vaikuttaa Itämeren tilanteeseen, vesinäytteiden otto, rannan puhdistus ja vesieliöiden löytäminen. Lounaaksi tehtiin chili sin carnea trangioilla. Chili sin carnen kanssa oli nachoja ja juomaksi vettä. Sää oli kirkas, ei pilviä, mutta tuuli paljon. Seikkailimme myös rastien ohella tunneleissa. Sinivalaiden mielestä päivän kohokohta oli ruuan tekeminen ja ruokailu. Rastien jälkeen palasimme lautalla Kauppatorille 14.15.

 

Sinivalaat (Onni, Aura, Eemil, Leo, Tomas ja Ville)


Retkiterveiset: Kiljaus 2019


HEMan syysretki Kiljaus järjestettiin Kiljavan leirialueella Rajamäessä syyskuun toisena viikonloppuna. Perjantaina saavuimme leiripaikalle vanhempien autokyydeillä. Minä ja yhteiset retkivarusteet lähdimme Matiaksen kyydillä vähän aikaisemmin kuin muut - ja hyvä niin. Menimme nimittäin “kaunista maisemareittiä” tai kuten Matias asian ilmaisi, “Lumi ohjasi meidät hiihtoladulle” eli käännyimme aavistuksen verran liian aikaisin leiripaikkaa etsiessämme. Pääsimme kuitenkin perille turvallisesti ja ajoissa. Pystytimme teltat ja tein illalliseksi chili sin carnea.


Aamupuuron jälkeen seikkailijat ja tarpojat pystyttivät toisen puolijoukkueteltan, sekä pelasivat huonepakopeliä. Sudenpennut ja kaksi ihanaa apukäsiksi lupautunutta vanhempaa saapuivat ennen lounasta ja syömisen jälkeen ohjelmassa oli rastirata. Välipalakiisseliä otetiin aluksi nenää nyrpistellen vain vähän. Sen huomattiin kuitenkin olevan makeaa, lämmintä eikä sittenkään niin hirveän ällöttävää, joten sitä tultiin hakemaan toinen ja vielä kolmaskin kierros. Lauantaina sää oli hyvä, aurinkokin paistoi välillä. Iltapalan nuotioletut olivat fiasko huonojen lettupannujen takia, mutta onneksi olin pakannut mukaan hätävarakeksit ja -karkit. Molemmat yöt nukuttiin kamiinalämmitteisissä puolijoukkueteltoissa.


Sunnuntaina tulpakipinävuoron valvoneena meinasi minulla mennä hermot, kun kaasupoltin ei ottanut syttyäkseen kastuttuaan. Yöllä oli satanut ja sade jatkui koko päivän. Onneksi Tuuli tuli pelastamaan minut ja sai polttimen liekin syttymään. Pakkasimme rinkat ja purimme teltat. Sen jälkeen söimme lounasta ja kannoimme tavarat sateessa tilausbussin luo. Kotimatka sujui rattoisasti lämpimässä ja kuivassa bussissa.


Muonitus, Lumi