Ryhmät

Syksy 2023

Päivitetty 27.2.2024

Helsingin Erä-Majavat käyttää Suomen Partiolaiset ry:n uutta partio-ohjelmaa. Lippukunnassa on tällä hetkellä ryhmiä sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille. Tahtoessasi lisää tietoa Helsingin Erä-Majavista, täytä jäsenhakemus Mukaan partioon -sivulla ja otamme teihin pian yhteyttä!

Ryhmät kokoontuvat lippukuntamme kololla (Perhonkatu 3), elleivät ryhmänjohtajat ohjeista toisin.

Sudenpennut 

ovat 7–9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela.

Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.


Joutsenet

Lauma eka- ja tokaluokkalaisille tytöille ja pojille. Ryhmä on täynnä.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17:00-18:00

Johtaja: Hilla Haajanen


Sorsat

Lauma toka- ja kolmasluokkalaisille tytöille ja pojille. Ryhmä on täynnä.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 18:00-19:00

Johtajat: Hilla Haajanen

Seikkailijat

ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia.

Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja. Lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!


Merisiilit

Seikkailijaryhmä kaikille! Kokoontuu torstaisin klo 17.00-18.30.

Johtajat: Lumi Ikonen

Tarpojat

ovat 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojaohjelmaan kuuluu neljä puolen vuoden pituista tarppoa, joiden teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Tarpoja oppii ottamaan vastuuta niin itsestään kuin muistakin.


Neptunukset

Tarpojaryhmä kaikille! Ryhmässä on tilaa!

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 17.00-18.30.

Johtaja: Lumi Ikonen

Samoajat

ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia.  Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja ja heidän toimintaansa tukee samoajaluotsi.

Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtaminen.

Lippukunnan samoajavartio on tarkoitettu 15-17-vuotiaille tytöille ja pojille. Samoajat toimivat myös nuorempien ikäkausien ryhmänjohtajina.


Sinivalaat

Samoajat (15-17-vuotiaat) kokoontuvat erikseen sovittuina aikoina ryhmänohjaajakoulutuksen ja omien kokousten merkeissä.

Johtaja: Saara Wuokko

Vaeltajat

18–22-vuotiaat toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3–5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa.

Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.


Timmit muromakaronit

Vaeltajat ja samoajat kokoontuvat silloin tällöin yhdessä Ilvesveikkojen ja Töölön Tähystäjien vaeltajien kanssa. Mukaan mahtuu!