Ryhmät

Kevät 2022

Päivitetty 7.12.2021

Helsingin Erä-Majavat käyttää Suomen Partiolaiset ry:n uutta partio-ohjelmaa. Lippukunnassa on tällä hetkellä ryhmiä sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille. Tahtoessasi lisää tietoa Helsingin Erä-Majavista, täytä jäsenhakemus Mukaan partioon -sivulla ja otamme teihin pian yhteyttä!

Ryhmät kokoontuvat lippukuntamme kololla (Perhonkatu 3), elleivät ryhmänjohtajat ohjeista toisin. Koronatilanteen mukaan saatetaan kokoustaa ulkotiloissa ja/tai etäyhteyksin.

Sudenpennut

ovat 7–9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela.

Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.


Sarvivalaat

Lauma ekaluokkalaisille tytöille ja pojille. Ryhmä on täynnä.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17:00-18:00

Johtajat: Lumi Ikonen ja Anna-Riikka Kuusisto


Merikotkat

Lauma toka- ja kolmasluokkalaisille tytöille ja pojille. Ryhmä on täynnä.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 18:00-19:00

Johtajat: Lumi Ikonen ja Anna-Riikka Kuusisto

Seikkailijat

ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia.

Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja. Lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!


Merirosvot

Lauma nelosluokkalaisille tytöille ja pojille. Ryhmässä on tilaa!

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.30-19.00.

Johtajat: Tuuli Maura


Ravut

Ryhmä neljäs- ja viides luokkalaisille tytöille ja pojille. Ryhmä on täynnä.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.30-19.00.

Johtajat: Matias Wegelius ja Anni Mäkinen

Tarpojat

ovat 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojaohjelmaan kuuluu neljä puolen vuoden pituista tarppoa, joiden teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Tarpoja oppii ottamaan vastuuta niin itsestään kuin muistakin.


Sinivalaat

Seikkailijavartio 7.-luokkalaisille tytöille ja pojille. Ryhmässä on tilaa!

Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 17.00-18.30.

Johtajat: Saska Kolehmainen

Samoajat

ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia. Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja ja heidän toimintaansa tukee samoajaluotsi.

Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtaminen.

Lippukunnan samoajavartio on tarkoitettu 15-17-vuotiaille tytöille ja pojille. Samoajat toimivat myös nuorempien ikäkausien ryhmänjohtajina.


Timmit muromakaronit

Samoajat ja vaeltajat kokoontuvat silloin tällöin yhdessä Ilvesveikkojen ja Töölön Tähystäjien vaeltajien kanssa. Mukaan mahtuu!

Vaeltajat

18–22-vuotiaat toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3–5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa.

Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.


Timmit muromakaronit

Vaeltajat ja samoajat kokoontuvat silloin tällöin yhdessä Ilvesveikkojen ja Töölön Tähystäjien vaeltajien kanssa. Mukaan mahtuu!