Ryhmät

Syksy 2024

Päivitetty 9.6.2024

Helsingin Erä-Majavat käyttää Suomen Partiolaiset ry:n uutta partio-ohjelmaa. Lippukunnassa on tällä hetkellä ryhmiä sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille. Tahtoessasi lisää tietoa Helsingin Erä-Majavista, täytä jäsenhakemus Mukaan partioon -sivulla ja otamme teihin pian yhteyttä!

Ryhmät kokoontuvat lippukuntamme kololla (Perhonkatu 3), elleivät ryhmänjohtajat ohjeista toisin.

Sudenpennut 

ovat 7–9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela.

Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.


Sudenpennut 1

Lauma eka- ja tokaluokkalaisille tytöille ja pojille. Ryhmässä on tilaa!

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 16:45-17:45

Johtaja: Tuuli Maura


Sudenpennut 2 / Joutsenet

Lauma toka- ja kolmasluokkalaisille tytöille ja pojille. Ryhmässä on tilaa!

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17:45-19:00

Johtajat: Tuuli Maura

Seikkailijat

ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia.

Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja. Lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!


Seikkailijalauma / Merisiilit

Seikkailijalauma kaikille 10-12-vuotiaille partiolaisille! Kokoontuu torstaisin klo 17.00-18.30. Ryhmä täynnä!

Johtajat: Hilla Haajanen ja Saara Wuokko

Tarpojat

ovat 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojaohjelmaan kuuluu neljä puolen vuoden pituista tarppoa, joiden teemat ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Tarpoja oppii ottamaan vastuuta niin itsestään kuin muistakin.


Neptunukset

Tarpojaryhmä kaikille! Ryhmässä on tilaa!

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 17.00-18.15.

Johtaja: Lumi Ikonen

Samoajat

ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia.  Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja ja heidän toimintaansa tukee samoajaluotsi.

Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtaminen.

Lippukunnan samoajavartio on tarkoitettu 15-17-vuotiaille tytöille ja pojille. Samoajat toimivat myös nuorempien ikäkausien ryhmänjohtajina.


Sinivalaat

Samoajat (15-17-vuotiaat) kokoontuvat erikseen sovittuina aikoina ryhmänohjaajakoulutuksen ja omien kokousten merkeissä. Tervetuloa mukaan, ota yhteyttä!

Vaeltajat

18–22-vuotiaat toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3–5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat erikseen sovittuina aikoina.

Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.


Vaeltajat tapaavat erikseen sovittuina aikoina omien ja aikuisten kanssa järjestettyjen aktiviteettien ja kokousten merkeissä. Tervetuloa mukaan, ota yhteyttä!

Aikuiset

Aikuiset kokoontuvat erikseen sovittuina aikoina tekemään yhdessä valikoituja aktiviteetteja sekä toimivat lippukunnassa erilaisissa vastuutehtävissä mahdollistamassa toimintaa. Aikuiset tapaavat noin kerran kuukaudessa yhdessä valitun tekemisen parissa, joka vaihtelee lautapeleistä kiipeilyyn ja purjehduksiin! Lisäksi aikuiset kokoontuvat yhdessä suunnittelemaan toimintaa noin kerran kuussa tee- ja kahvikupposen äärellä sekä toimivat erilaisissa pesteissä. 

Tervetuloa mukaan, ota yhteyttä!