Mukaan partioon

Haluatko aloittaa partioharrastuksen? Hienoa! Tämän sivun vinkeillä pääset alkuun.

Viikkoittaisen toiminnan lisäksi järjestämme viikonloppuretkiä, purjehduksia ja pidempiä leirejä. Toimintaan voi tulla mukaan myös kesken kauden!

Lapsille ja nuorille

1. Nuorille partiolaisille on omia ryhmiä, tarkista ryhmien kokoontumisajat Ryhmät-sivulta.

2. Jos oman ikäisten ryhmä kokoontuu sopivaan aikaan, täytä jäsenhakemus täällä. Lippukunnanjohtaja ottaa sinuun yhteyttä ja hänen kauttaan pääset sopimaan tutustumiskäynnistä ryhmään.

3. Kun lapsesi jäsenhakemus hyväksytään, voit luoda itsellesi PartioID:n eli kirjautumistunnukset Kuksaan, jossa voit ilmoittaa lapsen tapahtumiin ja muokata ja tarkastella hänen tietojaan.

4. Voit tutustua toimintaamme kolmen osallistumiskerran ajan. Maksamalla saamasi jäsenmaksulaskun vahvistat liittymisesi toimintaamme. Jos partio ei tunnukaan omalta jutulta, klikkaa Kuksassa omien tietojesi Jäsenyys-kohdassa "Hae eroa", jotta voimme päättää jäsenyytesi ja mitätöidä laskun.

5. Tervetuloa HEMaan, kas tässä sinulle oma partiohuivi!

Aikuisille: Kiinnostaako vapaaehtoistyö?

1. HEMa tarjoaa aikuisille mukavan porukan johon kuulua sekä mielekkään harrastuksen. Helpoiten partiohommiin ja porukkaan pääsee kiinni toimimalla parin kanssa lasten tai nuorten ryhmän johtajana viikoittain. Jos aika ei riitä sellaiseen, niin muunkinlaisia partiopolkuja on. Järjestämme myös silloin tällöin johtajiston omia retkiä ja partioiltoja. Voit kertoa omista kiinnostuksenkohteistasi ja resursseistasi tällä lomakkeella.

2. Jos tämä kuulostaa omalta jutulta, täytä jäsenhakemus tai ota yhteys suoraan lippukunnanjohtajaamme (tuuli.ahonen@partio.fi). Hän ottaa uudet aikuiset vastaan ja keksii yhdessä kanssasi sinulle mielekkään tavan harrastaa partiota.

3. Kun jäsenhakemuksesi hyväksytään, voit luoda itsellesi PartioID:n eli kirjautumistunnukset Kuksaan, jossa voit ilmoittautua tapahtumiin ja muokata ja tarkastella tietojasi.

4. Aikuisetkin voivat tutustua toimintaan ennen liittymispäätöstä. Kolmen osallistumiskerran jälkeen pitäisi tehdä päätös lippukuntaan liittymisestä ja maksaa jäsenmaksulasku. Jos et halua jatkaa toiminnassamme, klikkaa Kuksassa omien tietojesi Jäsenyys-kohdassa "Hae eroa", jotta voimme päättää jäsenyytesi ja mitätöidä laskun.

5. Tervetuloa HEMaan, kas tässä sinulle oma partiohuivi!

Mitä partio maksaa?

Viikkotoimintaan pääsee mukaan maksamalla vuosittaisen jäsenmaksun, joka koostuu Suomen partiolaisten jäsenmaksusta ja lippukunnan jäsenmaksusta. HEMassa näiden yhteissumma on noin 70 euroa. Jäsenmaksu maksetaan aina kalenterivuodeksi kerrallaan. Jäsenmaksu on siksi niin alhainen verrattuna moneen muuhun harrastukseen, että toimintaa pyörittävät vapaaehtoiset, eivät palkatut työntekijät.

Retket, leirit ja muut tapahtumat maksavat erikseen. Viikonlopun pituinen retki maksaa yleensä n. 10-30 euroa riippuen retken puitteista. Päiväretket maksavat n. 5-15 euroa. Viikon pituinen lippukunnan järjestämä leiri kustantaa noin 100 euroa, valtakunnalliset suurleirit enemmän.

Jäsenmaksusta voi saada vapautuksen taloudellisin perustein, ja leiri- ja retkimaksuihin voi anoa stipendejä. Näistä saa lisätietoa Pääkaupunkiseudun Partiolaisilta ja omalta ryhmänjohtajalta. Jäsenmaksuvapautuksen hakemuksen voit täyttää täällä. Täytäthän hakemuksen ajoissa ennen laskun erääntymistä!

Retkeilyvarusteet ja -vaatteet aiheuttavat nekin kustannuksia. Jos niitä ei halua/voi ensi tilassa hankkia, lippukunnallamme on muutamia lainavarusteita. Niitä saa lainata, kunhan osaa kysyä! Myös useilla lippukunnan jäsenillä on kotonaan ylimääräisiä tai pieneksi jääneitä varusteita, joita voi lainata.