Roihu 2016

Post date: Aug 1, 2016 10:53:31 AM

Roihu 2016 oli suurin Suomen Partiolaisten suurleiri ikinä, sillä leirille osallistui 17000 partiolaista ja partiolaisten kaveria. HEMa muodosti leirilippukunnan yhdessä Ilvesveikkojen, Töölön Tähystäjien, Brysselin Tuulihaukkojen, Viestityttöjen, Töölön Nuotioveikkojen ja Siniritareiden kanssa. HEMalaisia leirille osallistui 13, ja leirilippukunnassamme oli jäseniä 120. Leirille osallistui yli 3000 kansainvälistä partiolaista, ja HEMalaisten kanssa samassa leirilippukunnassa yöpyi niin walesilaisia kuin sveitsiläisiä partiolaisia.

Leirillä nuoret ja aikuiset pääsivät kokeilemaan uusia asioita. HEMalaiset pääsivät niin suppailemaan kuin paahtamaan vaahtokarkkeja itse rakennetulla retkikeittimellä. Nuorimmat osallistujat eli tarpojat (12-15v.) viettivät päivänsä ohjelmalaaksoissa, joiden teemoja olivat mm. yrittäjyys, elämys ja vesi. Yli 15v. osallistujat toimivat koko- tai osa-aikaisesti valitsemissaan palvelutehtävissä, joiden ohella he pääsivät osallistumaan oman ikäkautensa ohjelmaan. Myös aikuisia oli muistettu, sillä heille tarjottiin oma sauna- ja kylpyläosasto rentoutumista varten.

Roihun kaltaisia kansallisia suurleirejä järjestetään kuuden vuoden välein. Seuraava Pääkaupunkiseudun partiolaisten suurleiri on luvassa vuonna 2018.